Global Pound Conference June 1 Amsterdam

Monday, February 6, 2017

   Join us in Amsterdam on 1 June 2017 

Het bedrijfsleven zet mediation en andere vormen van geschilbeslechting nog lang niet in volle potentie in. Waar ligt dat aan? Aan de gebruikers, die nog niet goed weten hoe ze mediation moeten inzetten of er geen interesse in hebben? Aan de externe juristen die zaken liever juridisch oplossen? Of aan de aanbieders die niet goed bij de vraag aansluiten?   


In 2014 bleek uit een onderzoek bij de deelnemers aan de eerste GPC in Londen, dat vraag en aanbod op het gebied van zakelijke geschillenbeslechting onvoldoende op elkaar aansluiten. Er is verder onderzoek nodig om een antwoord te krijgen op vragen als: “Wat willen zakelijke cliënten nu echt?”  en “Wat betekent dat voor het aanbod van geschiloplossing in de toekomst?” Daarom wordt er tot medio 2017 in 31 landen in totaal 39 keer een GPC gehouden. Op 1 juni 2017 is Amsterdam aan de beurt om zakelijke gebruikers met andere stakeholders in dialoog te brengen.De Global Pound Conference (GPC) die op 1 juni 2017 in Amsterdam plaatsvindt gaat in op deze vragen. De GPC is niet alleen een congres, maar ook onderdeel van een wereldwijd onderzoek, bedoeld om in de toekomst het aanbod van zakelijke geschilbeslechting beter af te stemmen op de behoeften van de gebruikers.

De conferentie wordt gehouden bij AkzoNobel in Amsterdam. Onder leiding van dagvoorzitters Sven Dumoulin (AkzoNobel) en Cyril Dumoulin (Shell) vindt aan de hand van vragen een discussie plaats, die wordt ingeleid door sprekers en panelleden uit de zakelijke markt.

 

  

Het is daarom belangrijk dat u 1 juni 2017 alvast in uw agenda reserveert. Be part of the discussion en bepaal mee hoe geschiloplossing in Nederland er in de toekomst uit gaat zien. Indien u een email stuurt aan: amsterdam@gpcseries.org zetten wij u graag op de lijst van geïnteresseerden. Het aantal deelnemers is beperkt tot 100, waarvan de helft  dient te bestaan uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. De overige 50% bestaat uit verwijzers, zoals advocaten en rechters, en uit arbiters, mediators en academici. Mediators en advocaten worden uitgenodigd om zich samen met één of twee zakelijke cliënten aan te melden. Dit verhoogt hun kans op deelname. Geselecteerde deelnemers ontvangen uiterlijk begin maart 2017 een uitnodiging.

Deelname kost voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven € 75,- (ex btw). Dit is het bedrag dat het Amsterdamse Local Committee per deelnemer aan de internationale GPC Committee dient bij te dragen voor het wereldwijde onderzoek en de internationale organisatie van de GPC. Voor overige geïnteresseerden (verwijzers zoals advocaten en rechters, en arbiters, mediators en academici) kost deelname bij aanmelding vóór 1 april € 125,- (ex btw) en daarna € 150,-(ex btw).Voor NGB-leden bestaat er een aparte regeling. Zij betalen € 50,- (ex btw).

Voor meer informatie en het volgen van de resultaten van het internationale onderzoek: zie GPC website alsook, bijgaand in ADVOCATIE gepubliceerd artikel over de GPC.

  Go back to the News & opinion overview ...